Guide til den perfekte opredning og pleje

Hver nat bruger man mellem 6-8 timer i sengen. Det stiller høje krav til tekstilerne man sover i. De skal kunne holde til meget slid og de skal være behagelige at ligge i og tilgodese kroppens behov. F.eks. temperaturregulerende, åndbare, vandtætte, fugtabsorberende eller svedtransporterende.

HMT Design skaber produkter af utrolig høj kvalitet, med stærke fibre og tætte vævninger som giver en lang holdbarhed gennem flere år.

Hos HMT Design vil vi gerne guide dig til den perfekte opredning, så du kan have daglig glæde af det og bruge det i mange år fremover.

Samtidig vil vi gerne guide til korrekt vask og pleje, med fokus på mere miljøvenlige valg. Måden vi vælger at vaske og tørre på, påvirker holdbarheden og sætter sit spor i miljøet. Vi anbefaler derfor at vaske ved lav temperatur, lufttørre produkterne og rulle dem glatte i stedet for at bruge strygejern.

Pleje af dine HMT produkter

  • Bomuld som førstevalg – Alle vores sengelinned, lagen, rullemadrasser og molton skånelagner består af bomuld, vævet i forskellige bindinger og med forskellige forarbejdninger. Det er et bevidst valg for HMT at benytte bomuld. Vi kan dermed få de stærkeste kvaliteter til sengetøjet, som daglig udsættes for meget slid i sengen og ved vask.
  • Vask før brug – Alle vores produkter bør vaskes før brug første gang. Det fremmer sugeevnen og får det krympet til rigtig størrelse.
  • Vask – Vask altid hvide, lyse og stærke farver hver for sig for at bibeholde den oprindelige farve. Brug altid korrekt vaskemiddel. Især helt mørke tekstiler kan med fordel vaskes med vaskemiddel til netop dette.
  • Tørretumbling – Let tørretumbling giver en blødere og luftigere tekstur. Fuld tørretumbling slider mere på tekstilerne. Vi anbefaler at lufttørre produkterne for at værne bedst om miljøet.
  • Strygning – Alle vores bomuldsprodukter kan stryges. Vi anbefaler at rulle det tæt sammen i stedet for at stryge, det slider mindre på produktet og er mere miljøvenligt. Vores ’stone washed’ sengetøj er forvasket og har opnået et naturligt let krøl, som dog ikke skal stryges.

Valg af produkter til din opredning

  • Molton lagner er et super alternativ til rullemadras – Vil man tørretumble skal det være på meget let varme da ellers bomulden vil krympe. Efter vask vil molton lagnet blive mere tæt og have bedre sugeevne fremad rettet.
  • Rullemadrasser – Rullemadrasser bruges for at skåne madras og topmadras. Vores rullemadrasser kan strækkes i våd tilstand og hængetørre.
  • Vådliggerlagner – Holder din seng tør.